Rigid box / luxe kartonnen verpakking

Een rigid box oftewel een massief kartonnen (luxe) verpakking, is een premium kwaliteit verpakking die naar wens omplakt kan worden met bedrukt papier. Hierbij kunt u uiteraard gebruik maken van diverse veredelingsmogelijkheden zoals embosseren en het toepassen van folie. Onze rigid boxen worden machinaal gemaakt op de modernste machines in de industrie.

Vanwege de stevigheid van het toegepaste karton wordt de inhoud optimaal beschermd. Maar wellicht nog belangrijker is dat, dankzij het hoge niveau van afwerking, deze verpakking met name geschikt is voor het verpakken van luxe, ‘top of the range’ producten. Denk daarbij aan horloges, parfums, electronica, chocola of bijvoorbeeld geschenkverpakkingen voor premium wijn en/of gedistilleerde producten.

De rigid box combineert premium kwaliteit en duurzaamheid met een zeer luxe uitstraling.

Mogelijke constructies

Er zijn verschillende constructies mogelijk zoals bijvoorbeeld een standaard bodem en deksel combinatie. Het toepassen van een sleeve, die zich om de basisdoos heen wikkelt en sluit door middel van een magneetsluiting, behoort ook tot de mogelijkheden. Hieronder volgen enkele voorbeelden.

De collapsible rigid box


Wij kunnen zowel de doos opgezet (rigid) als de zogenaamde collapsible rigid box leveren. In het laatste geval wordt de doos plat aangeleverd. Dit scheelt enorm in de transport- en opslagkosten. De constructie zit zo in elkaar dat het opzetten van de doos maar enkele handelingen vergt. Wij vertellen u er graag meer over!

De rigid box als spellendoos

Met sleeve en magneetsluiting

Maatvoering

De bandbreedtes als het gaat om de maatvoering zijn als volgt:
Breedte: minimum 83 mm – maximum 600 mm
Diepte: minimum 31.5 mm –maximum 400 mm
Hoogte: minimum 12 mm – maximum 200 mm

Een constante kwaliteit, korte levertijd, een snel en ervaren team en een concurrerende prijs maken een afspraak meer dan zinvol. We denken graag met u mee voor de beste oplossing!

Nieuwsgierig geworden?

Neem dan vandaag nog contact op.

Jos Harting

PACQ Packaging Solutions

Stuur een mail T. +31 (0) 6 212 948 29